Pogaca - turkiska piroger

Publicerad 2015-05-10 22:04:00 i Recept,

 

Deg:

1/2 dl varmt vatten
15 gram eller 1 paket torrjäst
8 dl mjöl
2 tsk socker 
1 tsk salt
100g smält smör
2 dl varm mjölk
2 ägg 

Fyllning:

3 dl smulad fetaost + persilja 

För pensling:

1 äggula

Övrigt:

Svart sesam eller Nigellafrön

1.Blanda ljumet varmt vatten med 1 paket torrjäst i en skål och låt stå 15 min.

2. Lägg mjölen i en skål och tillsätt sedan jästen i (steg 1). Lägg sedan i socker, salt, smält smör, mjölk och ägg. Knåda väl tills det blir en mjuk deg. Täck över degen med bakduk och låt det stå i 40-45 minuter i rumstemparatur.

Sätt ugnen på 200 grader

3. Ta fram och knåda jäst deg en kort stund. Dela upp degen i 12 lika stora delar. Kavla sedan ut degbitarna så att dom blir runda och ca 1/2 cm tjocka. Tips: Om man lägger några droppar olja på bänken kan man enklara forma degen.

Lägg fyllningen i mitten och vik in kanterna , lägg sedan upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggula och strö över sesam/nigellafrön. Låt stå 20 minuter innan du lägger i ugnen.

Tillagningstid i ugn: ca 20-25 minuter.

 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela